Herkes aynı şekilde öğrenemez ve farklı öğrenme yollarımız olabilir, özellikle Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite’li çocuklar için.

Peki Dehb’li bir beyinle öğrenmek nasıl birşey?

İlgi çekici olmayan şeyler olduğunda dehb’li çocuklar icin sıklıkla su sözleri duyarız. “Zeki ama derslerine odaklanmıyor”, “Yeterince çaba göstermiyor “, “Tembel” gibi sözlere maruz kalabiliyorlar.

Bununla birlikte dehb’li çocuklar beklentileri karşılayamayacaklarını düşünüyorlarsa kolayca cesaretleri kırılabilir.

Neler Yapılabilir?

1- Erken müdahale önemlidir: Profesyonel bir ekipten destek almanızı tavsiye ederiz. Dikkatlerini toplamalarına yardımcı olacak terapi desteği önemlidir. Bu durum Davranış Bozukluğu, Karşıt Olma Karşıt Gelme Bozukluğu, Anksiyete gibi bozuklukların gelişmesini önleyecektir.

2- Konfor alanından çıkmasını sağlayın: Herşey tamamen bir sınıf içerisinde öğrenilmez, bireysel öğrenme yollarını keşfedin. (Özel ders desteği, Yapay zeka Programlarının kullanımı gibi)

3- Öğrenme hızını belirleyin: öğrenmeyi yarış haline getirmeden önce anlayarak öğrenmesine odaklanın. Bu size zaman icinde hız kazandıracaktır. Akıl ve zaka oyunlarından, bulmacalardan faydalanarak hız kazanmasına yardımcı olabilirsiniz.

4- Ulaşılabilir hedefler koyun: Ulaşılabilir hedefler sayesinde başarıyı yakalamak cesaretini arttıracak ve özgüvenini kazanmasına yardımcı olacaktır.

5- Eğlenceli ortamlar hazırlayın: Zaman zaman eğlenceli ortamlar hazırlamak motivasyonunu arttıracaktır.

Dehb ile birlikte çalışmayı öğrenmeniz önemlidir. Bunun en iyi yolu da önce kendi farkındalığınızı arttırmanız sonrasında çocuğunuzun farkındalığını arttırmanızdan geçer. Çocuğunuza karşı sabırlı olun ve bunun bir öğrenme farklılığı olduğunu kabul edin. Baska çocuklarla kıyaslama yapmak aranızdaki ilişkiyi bozmaktan öteye geçmeyecektir.

Neslihan ERDOĞAN
Çocuk Gelişimci & Öğrenci Koçu

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Detaylı bilgi almak ve uzman eğitmenlerimize sorular sormak için bizimle iletişime geçin

+90 532 559 9988

Size bir güvenli ayrılma hikayesi anlatalım;
Çocuğumuz 1 aydır oyun gruplarımıza geliyor. İlk geldiklerinde oyun odasına girmekte güçlük yaşıyordu. Çocuğumuzun güvenini kazanana kadar annemizi sürece dahil ettik. Tek şartımız pasif şekilde çocuğumuzun göreceği yerde oturmasını istemek oldu.

1 ayın sonunda çocuğumuz bize ve arkadaşlarına güven duydu ve kendi isteğiyle oyun odasının kapısını kapatıp içerde tek başına kalmayı deneyimledi. Hem aile hem de bizler için müthiş bir deneyimdi. Hayranlıkla gelişimini izledik.

Güvenli bağlanma kadar güvenli ayrılma sürecini de oyun ve gelişim destekli yapmayı hedefliyoruz.
Yüreğinden öpüyoruz seni güzel çocuk.

nesil akademi ankara logo icon
S.